DLA PRZEMYSŁU

Dzięki swojej konsystencji oraz właściwościom plastycznym, poza tradycyjną funkcją glazury, Fondanty nadają się również do tworzenia ozdób oraz mogą stanowić dodatek do nadzień, np. do pralin. Klientom przemysłowym szczególnie rekomendujemy następujące produkty

Fondant H10 Premium

Tradycyjna pomada wodna do wykańczania produktów ciastkarskich i pieczywa cukierniczego, nadająca się do barwienia oraz aromatyzowania. Masa cukiernicza do oblewania ciast odznacza się intensywnie białą barwą w opakowaniu, a po nałożeniu na produkt – w zależności od ilości zastosowanej wody –  może mieć barwę od białej do przeźroczystej.

Fondant H15

Dzięki odpowiednio dobranym składnikom pomada po glazurowaniu może być przechowywana w ujemnych temperaturach. Przez to, że można pominąć etap dodawania wody podczas przygotowywania fondantu, może być on używany w urządzeniach do oblewania i natryskiwania. Nadaje się do barwienia i aromatyzowania.

Fondant H20

Tradycyjna pomada wodna z dodatkiem glukozy krystalicznej przeznaczona do glazurowania wyrobów cukierniczych o dużych powierzchniach, takich jak serniki, jabłeczniki czy makowce. Dzięki dodanym specjalnie dobranym składnikom jest bardziej ciągliwa i elastyczna oraz biała. Tak jak tradycyjna pomada cukiernicza, nadaje się do aromatyzowania oraz barwienia.

Fondant H30

Nowatorska receptura pomady wodnej, dzięki odpowiednio dobranym dodatkom, pozwala na utrzymanie wody w strukturze, przez co pomija się etap przygotowawczy, związany z dodatkiem wody. Tego typu pomada wodna nadaje się do glazurowania wszelkiego rodzaju wyrobów cukierniczych, zarówno za pomocą metod tradycyjnych (maczania, pędzlowania), jak i przy zastosowaniu urządzeń mechanicznych (maszyny do oblewania czy natryskiwania). Produkt nadaje się do barwienia oraz aromatyzowania.

Fondant Spray

Fondant po glazurowaniu nadaje się do mrożenia. Nie należy dodawać wody podczas przygotowywania. W zależności od preferencji klienta indywidualnie dopracowujemy wyrób gotowy pod kątem grubości oraz transparentności krycia. Produkt nadaje się do oblewania i natryskiwania. Nadaje się również do barwienia i aromatyzowania.

Pomada toffi i mleczna

Nowatorska receptura pomady wodnej, dzięki odpowiednio dobranym dodatkom, pozwala na utrzymanie wody w strukturze, przez co pomija się etap przygotowawczy, związany z dodatkiem wody. Tego typu pomada wodna nadaje się do glazurowania wszelkiego rodzaju wyrobów cukierniczych, zarówno za pomocą metod tradycyjnych (maczania, pędzlowania), jak i przy zastosowaniu urządzeń mechanicznych (maszyny do oblewania czy natryskiwania). Produkt nadaje się do barwienia oraz aromatyzowania.

Fondanty Holger Food charakteryzują się unikalną strukturą (99% kryształów jest mniejszych niż 20 mikrometrów) oraz nieskazitelnie białą barwą (poniżej 20 ICUMSA). Na indywidualne życzenie istniej możliwość modyfikacji formuły zgodnie z oczekiwaniami klienta. W związku z personalizacją oferty oraz indywidualnym charakterem współpracy klientów przemysłowych zapraszamy do bezpośredniego kontaktu.