
Glucose syrup
Syrop glukozowy to półpłynny, gęsty, wodny roztwór węglowodanów uzyskany przy pomocy hydrolizy skrobi. Produkt ten stosowany jest jako czynnik wiążący i zmieniający strukturę, wypełniający, sklejający, spulchniający oraz przedłużający świeżość. Ponadto syrop przeciwdziała krystalizacji, ogranicza wzrost kryształków lodu podczas mrożenia, a także jest stabilizatorem smaku i zapachu.
Stosowany jest w przemyśle spożywczym do szerokiej gamy produktów takich jak: pieczywo, wyroby cukiernicze, dżemy, powidła, przetwory mleczne, lody, a także soki czy napoje. Dodatkowo jest uniwersalnym nośnikiem suszenia rozpyłowego barwników i aromatów.
Opakowanie: wiadro 15kg / paleta 660kg lub hobok 40kg / paleta 480kg
Okres przydatności do spożycia: 12 miesięcy

Glucose-fructose syrup
Wykorzystywany w piekarnictwie i cukiernictwie w celu nadania wyrobom plastyczności, gładkości, puszystości i połysku. Działa jako czynnik stabilizacji wilgotności oraz przeciwdziałający krystalizacji. Jest uniwersalnym nośnikiem suszenia rozpyłowego barwników i aromatów.
Opakowanie: wiadro 15kg / paleta 660kg lub hobok 40kg / paleta 480kg
Okres przydatności do spożycia: 12 miesięcy