Właściwości syropu glukozowo-fruktozowego

Syrop glukozowo-fruktozowy to wygodny składnik słodzący. Często stosowany jest w przemyśle spożywczym jako alternatywa dla cukru, ponieważ jest słodki niemal...
Czytaj dalej

Produkty dla cukiernictwa: pomada cukiernicza

W przemyśle cukierniczym wykorzystuje się bardzo wiele specjalistycznych produktów, których celem jest zarówno usprawnienie procesu produkcji wyrobów, ale także wzbogacenie...
Czytaj dalej

Właściwości i zastosowanie cukru inwertowanego

Cukier inwertowany, który obecnie znajduje dość powszechne zastosowanie w branży cukierniczej, piekarniczej i alkoholowej, powstaje z sacharozy pochodzącej z buraków...
Czytaj dalej

Tworzenie cukierniczych dekoracji z lukru plastycznego

Lukier plastyczny jest jak słodka modelina, którą można zjeść. Wykorzystywany jest do lepienia różnorodnych kształtów, figurek i innych dekoracji pojawiających...
Czytaj dalej

Syrop glukozowo-fruktozowy i jego zastosowanie przemysłowe

Syrop glukozowo-fruktozowy jest bardzo często stosowany w branży spożywczej i alkoholowej. Jest jedną z najbardziej wydajnych substancji słodzących, świetnie sprawdza...
Czytaj dalej

XIV Ogólnopolski Turniej Cukierniczy

W dniach od 12 i 13 kwietnia 2011r. wsparliśmy XIV Ogólnopolski Turniej Cukierniczy im. Wojciecha Kandulskiego udostępniając produkty niezbędne do...
Czytaj dalej

Nowości

Polecamy nowe produkty w naszej ofercie: Fondant Spray, Miód sztuczny
Czytaj dalej

Dzień Flagi

Nasza firma czynnie wspiera lokalne inicjatywy. Dnia 2 maja braliśmy udział w akcji „Największy narodowy mazurek”.
Czytaj dalej
1 2 3 4