Właściwości syropu glukozowo-fruktozowego
Syrop glukozowo-fruktozowy to wygodny składnik słodzący. Często stosowany jest w przemyśle spożywczym jako alternatywa dla cukru, ponieważ jest słodki niemal...
Czytaj dalej
Produkty dla cukiernictwa: pomada cukiernicza
W przemyśle cukierniczym wykorzystuje się bardzo wiele specjalistycznych produktów, których celem jest zarówno usprawnienie procesu produkcji wyrobów, ale także wzbogacenie...
Czytaj dalej
Właściwości i zastosowanie cukru inwertowanego
Cukier inwertowany, który obecnie znajduje dość powszechne zastosowanie w branży cukierniczej, piekarniczej i alkoholowej, powstaje z sacharozy pochodzącej z buraków...
Czytaj dalej
Tworzenie cukierniczych dekoracji z lukru plastycznego
Lukier plastyczny jest jak słodka modelina, którą można zjeść. Wykorzystywany jest do lepienia różnorodnych kształtów, figurek i innych dekoracji pojawiających...
Czytaj dalej
Syrop glukozowo-fruktozowy i jego zastosowanie przemysłowe
Syrop glukozowo-fruktozowy jest bardzo często stosowany w branży spożywczej i alkoholowej. Jest jedną z najbardziej wydajnych substancji słodzących, świetnie sprawdza...
Czytaj dalej
XIV Ogólnopolski Turniej Cukierniczy
W dniach od 12 i 13 kwietnia 2011r. wsparliśmy XIV Ogólnopolski Turniej Cukierniczy im. Wojciecha Kandulskiego udostępniając produkty niezbędne do...
Czytaj dalej
Nowości
Polecamy nowe produkty w naszej ofercie: Fondant Spray, Miód sztuczny
Czytaj dalej
Dzień Flagi
Nasza firma czynnie wspiera lokalne inicjatywy. Dnia 2 maja braliśmy udział w akcji „Największy narodowy mazurek”.
Czytaj dalej