OFERTA PRODUKTÓW CUKIERNICZYCH
Od lat jesteśmy profesjonalnym dostawcą specjalistycznych wyrobów spożywczych dla różnych branż. Oferujemy wysokojakościowe półprodukty cukiernicze oraz piekarnicze, które są wykorzystywane na różnych etapach produkcji żywności – najczęściej do nadziewania, glazurowania i dekorowania. W naszej ofercie można znaleźć różnego rodzaju masy cukiernicze, a także sztuczny miód. W stałej ofercie posiadamy:
Tradycyjna pomada wodna do wykańczania produktów ciastkarskich i pieczywa cukierniczego, nadająca się do barwienia oraz aromatyzowania. Masa cukiernicza do oblewania ciast odznacza się intensywnie białą barwą w opakowaniu, a po nałożeniu na produkt – w zależności od ilości zastosowanej wody – może mieć barwę od białej do przeźroczystej.
Dzięki odpowiednio dobranym składnikom pomada po glazurowaniu może być przechowywana w ujemnych temperaturach. Przez to, że można pominąć etap dodawania wody podczas przygotowywania fondantu, może być on używany w urządzeniach do oblewania i natryskiwania. Nadaje się do barwienia i aromatyzowania.
Nowatorska receptura pomady wodnej, dzięki odpowiednio dobranym dodatkom, pozwala na utrzymanie wody w strukturze, przez co pomija się etap przygotowawczy, związany z dodatkiem wody. Tego typu pomada wodna nadaje się do glazurowania wszelkiego rodzaju wyrobów cukierniczych, zarówno za pomocą metod tradycyjnych (maczania, pędzlowania), jak i przy zastosowaniu urządzeń mechanicznych (maszyny do oblewania czy natryskiwania). Produkt nadaje się do barwienia oraz aromatyzowania.
Miód sztuczny to produkt wszechstronny, który może zostać wykorzystany zarówno przez małe cukiernie, jak i duże piekarnie. Jego zalety docenią producenci tradycyjnych wypieków, ale też ci, którzy eksperymentują z nowymi smakami i recepturami. Dzięki miodowi sztucznemu możliwe jest tworzenie nie tylko smacznych, ale także atrakcyjnych wizualnie produktów, które z pewnością przyciągną uwagę klientów.
Doskonale wiąże i zmienia strukturę produktów i półproduktów spożywczych oraz wpływa na ich elastyczność. Wypełnia, skleja, spulchnia, nadaje połyskliwość, a co najważniejsze – znacznie przedłuża świeżość wyrobów spożywczych. Stosuje się go również jako niezawodny stabilizator smaku i zapachu. Dodatkowo jest uniwersalnym nośnikiem suszenia rozpyłowego barwników i aromatów. Kolejną ważną cechą syropu glukozowego jest fakt, że przeciwdziała zjawisku krystalizacji, a także ogranicza wzrost kryształków lodu podczas mrożenia.
NAJWYŻSZA JAKOŚĆ
Holger Food stawia na jakość, dlatego wszystkie oferowane przez nas wyroby produkowane są z najlepszych surowców pochodzących od sprawdzonych dostawców. Dzięki temu nasi klienci mają pewność, że wykorzystując nasze produkty do swoich wypieków lub deserów, uzyskają nie tylko doskonały smak, ale także odpowiednią konsystencję oraz atrakcyjny wygląd.
Do produkcji wykorzystujemy wyłącznie wysokojakościowe surowce. Nasze wyroby mogą być wykorzystywane do produkcji: pączków, drożdżówek, ciast, ciastek, oraz innych wypieków, a także nadzień, cukierków, dżemów, przetworów mlecznych, lodów, soków i napojów.
Zapewniamy pomoc w wyborze optymalnych rozwiązań, dopasowanych do specyfiki działalności klienta.