Oferujemy profesjonalne pomady cukiernicze do wykorzystania w różnych technologiach produkcji żywności. Pomady wodne są jednymi z najchętniej stosowanych produktów wśród zakładów cukierniczych i kameralnych cukierni oraz piekarni. Wykorzystuje się je do pokrywania powierzchni wyrobów cukierniczych o dowolnym kształcie.
Artykuły tego typu oferujemy w kilku rodzajach do wyboru – w zależności od składu i technologii produkcji, mają one inne zastosowania oraz konsystencje. Tradycyjne pomady wodne można dowolnie barwić oraz wzbogacać ich smak różnymi aromatami. Oferujemy również produkty przeznaczone do rozcieńczania wodą, a także pomady cukiernicze od razu gotowe do użycia.
Jesteśmy producentem pomad cukierniczych, które mogą Państwo u nas kupić. Dzięki temu doskonale znamy właściwości każdego naszego produktu i jesteśmy w stanie doradzić Państwu w razie wątpliwości. Wytwarzana przez nas masa cukiernicza do oblewania ciast ma wszelkie niezbędne certyfikaty potwierdzające jakość i bezpieczeństwo stosowania. Jesteśmy więc pewni, że nasze produkty doskonale sprawdzą się w Państwa cukierniach czy piekarniach. Dotyczy to także innych artykułów przeznaczonych dla branży cukierniczej, które znajdują się w naszej ofercie – między innymi miodu sztucznego.
Zachęcamy do współpracy -> WSPÓŁPRACA B2B.
Pomada do ciasta naszej firmy to nie tylko gwarancja jakości, ale także wygody stosowania. Wszystkie produkowane przez nas wyroby uprzednio wnikliwie testujemy. Dzięki wielu przeprowadzonym testom możemy śmiało zapewnić, że proces przygotowania do użycia jest bardzo prosty, a późniejsza praca z naszymi artykułami do ciasta to czysta przyjemność.
Masy cukiernicze
Jakość surowców to podstawa każdego produktu cukierniczego. Dlatego w naszej ofercie znajdą Państwo wyłącznie masy cukiernicze wykonane z najwyższej jakości składników. Wykorzystujemy tylko sprawdzone źródła dostaw surowców, z których produkujemy nasze pomady oraz dbamy o to, aby każdy element był odpowiednio dobrany pod względem smaku, konsystencji. Nasze produkty spełniają wszelkie normy bezpieczeństwa żywnościowego.
Dostępne w naszej ofercie masy cukiernicze doskonale sprawdzają się w różnych zastosowaniach. Są one idealne do wyrobu ciast, tortów, pralin, deserów czy innych słodkości. Dzięki odpowiedniej konsystencji i właściwościom naszych produktów, a w tym ich smakowi i barwie można tworzyć z nich wspaniałe smakołyki. Wszystko to sprawia, że praca z naszymi masami cukierniczymi staje się nie tylko efektywna, ale również przyjemna.
Fondanty
Fondanty wykorzystuje się do produkcji nadzienia wszelkich wyrobów cukierniczych, a najczęściej do pralin. Służą do dekoracji powierzchni ciast, ciastek, tortów i innych produktów cukierniczych. Oferujemy cukiernicze fondanty tradycyjne, jak również specjalistyczną wersję - Fondant Spray, idealny do produktów zamrażanych. Zapewniamy pomoc w wyborze odpowiednich produktów oraz szybką realizację zamówień. Chętnie służymy doradztwem związanym z wykorzystaniem fondantów i innych wyrobów cukierniczych, dostępnych w naszej ofercie.
Jako producent fondantów możemy zagwarantować Państwu wysoką jakość naszych produktów. Dzięki temu, że posiadamy własne zaplecze produkcyjne oraz laboratorium, możemy czuwać nad każdym etapem produkcji i stale ulepszać receptury. Co więcej, dzięki temu, że jesteśmy producentem dostępnych u nas fondantów, możemy tworzyć nowe, innowacyjne wyroby, które są odpowiedzią na potrzeby rynku. Tak było na przykład w przypadku wspomnianego wcześniej Fondant Spray. Produkty nim pokryte można śmiało przechowywać w ujemnych temperaturach. Oferowane przez nas fondanty kupią Państwo u nas w bardzo atrakcyjnych cenach. Jesteśmy przekonani, że po bliższym poznaniu naszych produktów, stosunek jakości do ceny pozytywnie Państwa zaskoczy.
POMADA WODNA WIADRO / KARTON
Tradycyjna pomada wodna do wykańczania produktów ciastkarskich i pieczywa cukierniczego, nadająca się do barwienia oraz aromatyzowania. Masa cukiernicza do oblewania ciast odznacza się intensywnie białą barwą w opakowaniu, a po nałożeniu na produkt – w zależności od ilości zastosowanej wody – może mieć barwę od białej do przeźroczystej.
Pomada do ciasta, wyjęta prosto z opakowania, nie jest produktem gotowym do użycia. Przed nałożeniem na produkt należy ją podgrzać w łaźni wodnej do temperatury ok. 40°C, a następnie dodać maksymalnie 5 % wody. Regulując ilość dodanej wody podczas przygotowywania, możemy uzyskać pomadę o odpowiadającej nam strukturze na gotowym produkcie.
Sucha masa: 87% - 88,5 (wiadro)/ 88,5% - 89,5% (karton)
Opakowanie: wiadro 15kg /paleta 660kg lub karton 15kg / paleta 900kg
Okres przydatności do spożycia: 12 miesięcy.
Fondant Soft - producent Holger Food Group Sp. z o.o.
Tradycyjna pomada wodna z dodatkiem glukozy krystalicznej przeznaczona do glazurowania wyrobów cukierniczych o dużych powierzchniach, takich jak serniki, jabłeczniki czy makowce. Dzięki dodanym specjalnie dobranym składnikom jest bardziej ciągliwa i elastyczna oraz biała. Tak jak tradycyjna pomada cukiernicza, nadaje się do aromatyzowania oraz barwienia.
Fondant Soft wyjęty prosto z opakowania nie jest produktem gotowym do użycia. Przed nałożeniem należy go podgrzać w łaźni wodnej do temperatury ok. 40°C, a następnie dodać maksymalnie 5 % wody. Regulując ilość dodanej cieczy podczas przygotowywania pomady, możemy uzyskać glazurę o odpowiadającej nam strukturze na gotowym produkcie.
Sucha masa: 87,0% - 88,5%
Opakowanie: wiadro 15kg / paleta 660kg
Okres przydatności do spożycia: 12 miesięcy.
Pomada wodna Gotowa Do Użycia
Nowatorska receptura pomady wodnej, dzięki odpowiednio dobranym dodatkom, pozwala na utrzymanie wody w strukturze, przez co pomija się etap przygotowawczy, związany z dodatkiem wody. Tego typu pomada wodna nadaje się do glazurowania wszelkiego rodzaju wyrobów cukierniczych, zarówno za pomocą metod tradycyjnych (maczania, pędzlowania), jak i przy zastosowaniu urządzeń mechanicznych (maszyny do oblewania czy natryskiwania). Produkt nadaje się do barwienia oraz aromatyzowania.
Pomada cukiernicza Gotowa Do Użycia to produkt, który wyjęty z opakowania nadaje się do bezpośredniego glazurowania wyrobów. Przed użyciem produkt należy starannie wymieszać. Podgrzewając go przed użyciem, możemy regulować jego właściwości na produkcie finalnym. Nakładanie pomady prosto z opakowania na wyrób cukierniczy pozostawi na nim gęstą białą glazurę, natomiast po ogrzaniu do maksymalnie 40°C uzyska się cienką, półprzeźroczystą warstwę.
Sucha masa: 83,5% - 84,5%
Opakowanie: wiadro 15kg / paleta 660kg
Okres przydatności do spożycia: 12 miesięcy.
Fondant SPRAY
Produkt stworzony, aby sprostać najnowszemu trendowi cukierniczemu – mrożeniu produktów. Dzięki odpowiednio dobranym składnikom pomada po glazurowaniu może być przechowywana w ujemnych temperaturach. Przez to, że można pominąć etap dodawania wody podczas przygotowywania fondantu, może być on używany w urządzeniach do oblewania i natryskiwania. Nadaje się do barwienia i aromatyzowania.
Fondant Spray to produkt, który wyjęty z opakowania nadaje się do bezpośredniego glazurowania wyrobów. Przed użyciem produkt należy starannie wymieszać. Podgrzewając go przed użyciem, możemy regulować jego zachowanie na finalnym produkcie. Nakładanie fondantu prosto z opakowania na wyrób cukierniczy pozostawi na nim gęstą białą glazurę, natomiast po ogrzaniu do maksymalnie 40°C uzyskamy cienką, półprzeźroczystą warstwę.
Sucha masa: 84,0% - 85,0%
Opakowanie: wiadro 14kg / paleta 616kg
Okres przydatności do spożycia: 6 miesięcy.
FONDANT F20
Fondant F20 to produkt specjalistyczny przeznaczony do produkcji nadzień do czekoladek oraz pralin. Dzięki zmianie proporcji składników oraz technologii produkcji uzyskana masa pomadowa ma teksturę, która pozwala na wykorzystanie jej podczas wytwarzania nadzień przy użyciu większości znanych technologii. Produkt znajduje także zastosowanie w cukiernictwie, stanowiąc alternatywę dla innego wyrobu, jakim jest pomada wodna.
Obróbka pomady do celów przemysłowych (produkcja nadzień) jest uzależniona od technologii i receptury własnej producenta. Aby stosować produkt jako glazurę, należy go najpierw ogrzać do temperatury 40°C, a następnie dodać maksymalnie 8 % wody. W zależności od ilości dodanej wody, można uzyskać na powierzchni produktu gęstą, białą powłokę lub delikatną, przeźroczystą warstwę.
Sucha masa: 89,5% - 91,0%
Opakowanie : karton 15kg / paleta 900kg
Okres przydatności do spożycia: 12 miesięcy.
FONDANT F30
Fondant F30 to produkt specjalistyczny przeznaczony do produkcji nadzień do czekoladek oraz pralin. Ma podobne właściwości jak pomada wodna – można go z powodzeniem wykorzystywać w cukiernictwie.
Obróbka substancji do celów przemysłowych (produkcja nadzień) uzależniona jest od technologii proponowanej przez danego producenta. Aby stosować produkt jako glazurę, należy go najpierw ogrzać do temperatury 40°C, a następnie dodać maksymalnie 5 % wody. W zależności od ilości dodanej wody, uzyskuje się na powierzchni produktu gęstą, białą powłokę lub delikatną, przeźroczystą warstwę.
Sucha masa: 88,5% - 89,5%
Opakowanie : karton 15kg / paleta 900kg
Okres przydatności do spożycia: 12 miesięcy.