Syrop glukozowy

Jesteśmy dystrybutorem syropu glukozowego, otrzymywanego od wieloletniego, sprawdzonego producenta, dzięki czemu możemy dostarczać Państwu produkty najwyższej jakości, których jesteśmy całkowicie pewni.

Oferujemy produkt, który jest składnikiem wielu wyrobów spożywczych. Syrop glukozowy to półpłynny i gęsty roztwór wodny węglowodanów, który uzyskuje się podczas procesu hydrolizy skrobi. Sprzedajemy go w wygodnych opakowaniach, o różnej pojemności do wyboru (15 kg i 40 kg).

SYROPU GLUKOZOWEGO chwilowo nie oferujemy w dużych ilościach.

SYROP GLUKOZOWO- FRUKTOZOWY

Szerokie spektrum zastosowań

Syrop glukozowo-fruktozowy ma wiele przydatnych właściwości. Doskonale wiąże i zmienia strukturę produktów i półproduktów spożywczych oraz wpływa na ich elastyczność. Wypełnia, skleja, spulchnia, nadaje połyskliwość, a co najważniejsze – znacznie przedłuża świeżość wyrobów spożywczych. Stosuje się go również jako niezawodny stabilizator smaku i zapachu. Dodatkowo jest uniwersalnym nośnikiem suszenia rozpyłowego barwników i aromatów. Kolejną ważną cechą syropu glukozowego jest fakt, że przeciwdziała zjawisku krystalizacji, a także ogranicza wzrost kryształków lodu podczas mrożenia.

Najwyższa jakość syropu glukozowo-fruktozowego

Oferujemy produkt najwyższej jakości, dlatego z powodzeniem można go stosować do wytwarzania szerokiej gamy artykułów spożywczych. Dotyczy to również naszego miodu sztucznego. Stosuje się go między innymi do produkcji:

  • pieczywa,
  • wyrobów cukierniczych,
  • dżemów,
  • powideł,
  • przetworów mlecznych,
  • lodów,
  • a także soków czy napojów.

Syrop glukozowy wykorzystuje się również do produkcji piwa, dzięki właściwościom fermentacyjnym. Zapewniamy fachowe doradztwo w wyborze odpowiednich produktów, tak by najlepiej spełniały potrzeby klientów. Nasze produkty nadają się do spożycia przez dwanaście miesięcy.

Dystrybutor syropu glukozowego

Jako czołowy dystrybutor syropu glukozowego dla branży spożywczej w Polsce gwarantujemy wysoką jakość produktów, profesjonalną obsługę oraz wsparcie techniczne. Wykorzystywane przez nas zaawansowane technologie oraz dbałość o środowisko naturalne sprawiają, że jesteśmy niezawodnym partnerem dla producentów spożywczych. Holder Food stawia na profesjonalną obsługę klienta oraz wsparcie techniczne. Nasi eksperci są do dyspozycji klientów na każdym etapie współpracy, oferując pomoc w doborze odpowiedniego syropu glukozowego oraz doradztwo techniczne dotyczące jego zastosowania. Dzięki temu klienci mogą tworzyć wyjątkowe produkty, które zadowolą nawet najbardziej wymagających konsumentów.

 

Syrop glukozowo-fruktozowy

Syrop glukozowo-fruktozowy

Syrop glukozowo-fruktozowy jest chętnie wykorzystywany przez producentów żywności.

Stosuje się go w piekarnictwie i cukiernictwie w celu nadania wyrobom plastyczności, gładkości, puszystości i połysku. Działa jako czynnik stabilizacji wilgotności oraz przeciwdziałający krystalizacji. Jest uniwersalnym nośnikiem w  suszeniu rozpyłowym barwników i aromatów.

Zapraszamy do wypróbowania wysokiej jakości syropu glukozowo-fruktozowego Holger Food Group Sp. z o.o.

Opakowanie: wiadro 15 kg/paleta 660 kg lub hobok 40 kg/paleta 480 kg

Okres przydatności do spożycia: 12 miesięcy

Jak powstaje syrop glukozowo-fruktozowy?

Syrop glukozowo-fruktozowy jest wytwarzany poprzez enzymatyczną lub kwaśną hydrolizę skrobi. W tym celu wykorzystuje się pszenicę, ziemniaki lub kukurydzę. Na początku procesu powstaje syrop wysokoglukozowy. Następnie przekształca się glukozę we fruktozę, przy użyciu specjalnych metod technologicznych. W naszym sklepie znajdziesz jakościowy syrop, produkowany ze skrobi pochodzącej z dokładnie sprawdzonych roślin.

W razie jakichkolwiek pytań dotyczących oferowanego syropu glukozowo-fruktozowego zachęcamy do kontaktu.

Pobierz specyfikację w PDF

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

15 − jeden =